Rádióműsor a Facebookon?

A Facebook egyre inkább bővíti a Live funkciók tárházát, és mivel figyelnek a felhasználók szokásaira és igényeire, azt is észrevették, hogy sokan kreatív módon használják a jelenlegi Live funkciót. Nem videóadást sugároznak, hanem beállítanak egy statikus képet, és a tartalom valójában az elhangzó beszélgetés, egyfajta rádióműsor gyanánt.

Ezért az új Live Audio opció kifejezetten arra lett kitalálva, hogy csak hangformátumban történjen a közvetítés. De miért is olyan lényeges ez?

Sávszélesség szempontjából kifejezetten érdekes, hiszen egy videó nem kis adatforgalmat igényel, és sok bosszúságot okoz a nézőközönségnek, amikor akadozik a feed. Szerencsére csak hangsáv használatával jelentősen csökkenthető ez a probléma.

Interjúktól a hangoskönyvig, számos új lehetőséget hoz ez a közvetítői és a hallgatói oldalon is. Az élő videóközvetítéshez hasonlóan a Facebook felhasználók kommentben kérdezhetnek és reagálhatnak az adásra, így ez a megoldás is abszolút interaktív.

Nem utolsósorban amikor csak a hangra kell figyelnünk, akkor gyakran “háttérzeneként” használjuk a hasonló tartalmakat, és közben mással foglalkozunk. Ezért az Android készüléket használók akkor is élvezhetik a Live audio adást, ha nem a Facebook appot használják épp, vagy akár akkor is, ha lockolják a mobiljukat. Az iOs hallgatók pedig tovább böngészhetik a Facebookot, és az adás nem szűnik meg közben.

Az elkövetkező időszakban többek közt a BBC World-el fogják tesztelni ezt a funkciót, és jövő év elején tervezik elérhetővé tenni a nagyközönség számára is.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a hazai rádiócsatornák melyike fog elsőként ráharapni erre az új lehetőségre, ki csatlakozik rá elsőként a Facebook frekvenciájára?

 

Forrás: https://media.fb.com/2016/12/20/introducing-live-audio/