Új chat funkció érkezhet a Youtube-ra

A Google egy új funkciót tesztel, amivel a Youtube mobil alkalmazásból nem csak megoszthatjuk kedvenc videóinkat a barátainkkal, de üzenetet is küldhetünk nekik.

Gyakran előfordul, hogy egy jó videót talál a felhasználó a Youtube-on, kimásolja a linket, majd Facebook üzenetben átküldi a barátainak.
Ezen változtatna most a Google. Hogy ilyen esetben ne kelljen más platformot használni, a Youtube a saját mobilalkalmazásába épített chatfunkcióval venné fel a kesztyűt. Az ötlet mindenképpen logikusnak tűnik, hiszen az Android készülékekre alapból telepítve van a Youtube alkalmazás, és az iOS felhasználók milliói is leszedték már az appot.

A kérdés csak az, hogy a userek valóban ki fogják-e használni ezt az új funkciót? Hiába tűnik felhasználóbarátnak az újítás, a Facebook Messenger és a Snapchat mellett nem biztos, hogy még egy platformon chatelni szeretnének az emberek. Amennyiben valami izgalmas, máshol nem látott funkció nem kerül a chat felületre, félő, hogy nem hozza meg a várt sikert ez az újdonság.

Az új funkció tesztelése csak a kanadai felhasználók számára elérhető, és egyelőre nincs hír arról, mikor kerül világszerte bevezetésre.

Forrás: www.businessinsider.com