Üzenetrögzítő Facebook adminoknak

Igazán jópofa fejlesztéssel rukkolt elő Facebook oldal adminok számára a közösségi oldal, ráadásul meglehetősen csendben, nem verték nagydobra.

A Response Assistant már messze meghaladja a korábbi “automata válasz” funkciót, hiszen négyféle beálíltási lehetőséget is találunk hozzá.

  • Reakcióidő
  • Klasszikus “üzenetrögzítő”
  • Azonnali válasz
  • Üdvözlet

Hogy melyik mire jó, és mi a különbség? Elmeséljük.

Reakcióidő

Korábban ezt automatikusan határozta meg a Facebook a tényleges válaszadási idő alapján. Most már ezt van lehetőségünk megváltoztatni, abban az esetben, ha hetente legalább egyszer belépünk saját oldalunkra (milyen admin is az, aki ennél ritkábban teszi), és ha az üzenetek 90%-ára válaszolunk rendszeresen.

Klasszikus “üzenetrögzítő”

Első körben érdemes beállítanod, hogy mely időintervallumokban vagy kevésbé gépközelben. Ezt megteheted például az üzeneteknél, az Away csúszka átkapcsolásával, de amennyiben például megadtál nyitvatartást, akkor az ezen kívüli időszakban automatikusan “away” állapotba tesz. Vagy ebben a menüpontban az üzenet megadása mellett a Schedule fülre kattintva meg tudod adni a kívánt intervallumokat is.

Automata üzeneted személyessé is teheted, hiszen a listából kiválasztott elemek segítségével nevén szólíthatod a másik felet, vagy  beszúrhatod az oldalon megadott telefonszámod, címed, vagy weboldalad.

Azonnali válasz

Ebben a beállításban azt az automata üzenetet adhatod meg, amit minden esetben megkapnak válaszként. Ebben jelezheted például, hogy mikor számíthatnak tőled válaszra, vagy felhívhatod a figyelmet további elérhetőségekre is.

Üdvözlet

Ez az opció egy nyitóüzenetet jelenít meg, ami akkor jelenik meg, mikor először kezdeményeznének az oldaladdal beszélgetést. Ebben lehet jópofizni, kedveskedni, nyilván a márka stílusának megfelelően.

Összességében minél több ilyen egyedi beállítást használtok a Facebook oldalatokon, annál személyesebbé teszitek a rajongók számára a márkával kapcsolatos közösségi élményeket, ezzel is erősítve a kötődést.