A LEGO saját közösségi média csatornát indít

A LEGO egy új közösségi média csatornát indít LEGO Life néven, kifejezetten gyerekeknek. A Facebookhoz még túl fiatal csemeték egy biztonságos online térben oszthatják meg kreálmányaikat.

A szülőknek jó ideje fejfájást okoz, hogy a digitális bennszülött gyermekeik milyen közösségi média csatornákra regisztrálnak fel, és azt hogyan kezelik. A Facebookra elvileg csak 13 éves kor felett lehet regisztrálni, ezt azonban sok leleményes gyerek megkerüli azzal, hogy hamis születési adatot állít be, az Instagramra és a Snapchatre pedig simán be tudnak jelentkezni. A 13 évesnél fiatalabbak most a LEGO jóvoltából saját platformot kapnak!

A LEGO Life alkalmazás iOS és Android készülékekre is letölthető, és kifejezetten a fiatal korosztály igényeire szabták, figyelembe véve a cyber biztonságot is. A csemeték saját minifigura avatart készíthetnek, megoszthatják virtuális barátaikkal a LEGO építményeiket, lájkolhatják és kommentelhetik a többiek kreálmányait, sőt, még chatelhetnek is egymással, méghozzá kizárólag LEGO emojikkal.

Az örökké aggódó szülők megnyugtatására a LEGO elmondta, hogy az alkalmazás teljesen biztonságos a legkisebbek számára is, a biztonsági beállításokat ugyanis a UNICEF-el közösen dolgozták ki. Az alkalmazás nem enged semmilyen személyes információt vagy fotót megosztani, lehetetlen akár csak véletlenül is megosztani a tartózkodási helyet, és profilképként kizárólag LEGO figura állítható be.

Forrás: www.techcrunch.com