Galériák az Instagramon

Az Instagram egy új funkciót tesztel, amivel egy posztban több fotót, vagy videót is megoszthatnak a felhasználók, így tulajdonképpen albumot hozhatnak létre.

Szakmai források szerint az új funkció egyszerre 10 fotó és videó megosztását teszi lehetségessé. Bár a látványtervek még nem szivárogtak ki, valószínűleg a carousel hirdetésekhez hasonlóan jelennek majd meg a több képpel ellátott bejegyzések, így a képek és videók közt egyszerű swipe-olással lehet majd navigálni.

Azt egyelőre nem tudni, mikortól lesz elérhető az Instagram galéria feltöltés, de ha tényleg bevezetésre kerül, az alapjaiban változtathatja meg a platformot. A felhasználók eddig a legjobb képeik közül is csak a legeslegjobbat osztották meg Instagram bejegyzésként, a mindennapi pillanatok megosztására pedig az Instagram Story funkciót használták. Azzal, hogy a felhasználók egyszerre több fotót is megoszthatnak, veszíthetnek a posztok a prémium megjelenésükből, ugyanakkor a profi bloggerek biztosan megtalálják majd a módját, hogy így is igényes tartalmakat készítsenek.

Forrás: www.socialmediaweek.org