Megújulnak a Facebook videók

A felhasználók egyre több videós tartalmat fogyasztanak a Facebookon, ezért a közösségi média oldal folyamatosan fejleszti ezeket a funkciókat, szolgáltatásokat. Lássuk, most mivel rukkoltak elő!

Hangos videók a hírfolyamban

Korábban a videók hang nélkül indultak el a Facebook hírfolyamban, és rá kellett kattintani ahhoz, hogy a hang is elinduljon. A tapasztalatok szerint azonban a felhasználók egyre több videót néznek mobilkészülékeiken, és ha a telefonon be van kapcsolva a hang, akkor elvárják, hogy a videók rögtön meg is szólaljanak. A Facebook ezért egy darabig tesztelte a hangos videóindítást, és az eredmények azt mutatták, tetszik a usereknek az újítás. Így mostantól a hírfolyamban scrollozva egy videós tartalomhoz érve elindul a videólejátszás és a hang is, ám továbbscrollozva a videó elhallgat.

Ha a készülék le van némítva, abban az esetben természetesen a Facebook videók is csendben maradnak. Akit ennek ellenére zavar az újítás, kikapcsolhatja a funkciót a Beállítások menüpontban

Vertikális videók

Egy másik újításnak köszönhetően a függőlegesen felvett videók jobban néznek ki ezentúl a hírfolyamban. Ez az újítás már Android és iOS készülékeken is látható.

Videózás és böngészés egy időben

Van, hogy az ember megnézne egy videót, de közben scrollozgatna is a hírfolyamában. Mostantól erre is lesz lehetőség! Új fejlesztés, hogy a videót lekicsinyítve, kép-a-képben megoldással tudjuk nézni, míg tovább lapozgatunk a newsfeedünkben. Sőt, az Androidosok még a Facebook appból kilépve is tovább nézhetik a videót a készülékük főképernyőjén!

Forrás: newsroom.fb.com