Álláshirdetések a Facebookon

Egy új fejlesztéssel a Facebook a Linkedin pozícióját fenyegeti: hamarosan az erre szakosodott tematikus csoportok helyett már cégünk oldalán is hirdethetjük állásajánlatainkat

Amerikában és Kanadában már elérhető a Facebook legújabb nagy dobása, az álláshirdetések posztolása céges oldalak számára.

 

Jelenleg 65 millió Facebook oldal van világszerte, így ésszerűnek tűnik az új irányvonal, hogy ezentúl nem harmadik oldalakra (például a LinkedIn-re) irányít majd át egy álláshirdetés, hanem az egész folyamat lejátszódhat a Facebookon belül.

Álláshirdetést a cégek ingyen feladhatnak, ez semmivel sem lesz komplikáltabb, mint egy egyszerű bejegyzés posztolása. Ha azonban azt szeretnénk, hogy az álláshirdetésünk felbukkanjon hirdetésként mások hírfolyamában, azért bizony fizetni kell, akárcsak a sponsored posztok esetében.

Az információk szerint az álláskeresők kereshetnek az álláshirdetések között, ezt a célt szolgálja a most elindított facebook.com/jobs oldal. Ez egyelőre magyar IP címről nézve átirányít a Facebook saját álláshirdetéseire, azaz a facebook.com/careers oldalra.

Az új aloldalon a jelentkezők egy adatlapot tölthetnek ki magukról,  írhatnak egy rövid motivációs levelet, sőt, akár maga az interjú is megvalósulhat a Messengeren belül, bár erre talán kevesebb az esély, hiszen a személyes benyomások azért még a digitális korban is nagy szerepe van egy-egy állás betöltésében.

Forrás: www.mashable.com