Tarolnak az emojik Instagramon

Egy nemrég bemutatott kutatás szerint sokkal nagyobb az elérésük azoknak az Instagram profiloknak, akik gyakran használnak hangulatjeleket a posztjaikban.

A Quintly 20.000 Instagram profil, és mintegy 6,2 millió poszt bevonásával azt vizsgálta, milyen hatással vannak az emojik egy Instagram oldal eredményeire, és mik a legnépszerűbb hangulatjelek a platformon. A kutatásból kiderül, hogy azok, akik rendszeresen használják a hangulatjeleket, sokkal több követővel rendelkeznek, és magasabb a bejegyzéseik iránti elköteleződés, azaz a lájkok és kommentek száma is. A hangulatjelek ugyanis érzelmeket váltanak ki, az érzelmek pedig könnyen engagementre válthatóak.

A felhasználók több, mint fele alkalmazza is a kis ikonokat posztoláskor. A kutatás szerint 2016 januárjától az év végéig 19%-kal emelkedett azoknak a felhasználóknak a száma, akik hangulatjelet biggyesztenek a bejegyzésük mellé.

 

A legnépszerűbb emoji a kamera ikon lett a tavalyi évben, de a szívecskék sem maradtak el sokkal.

Az emojik használatával az engagement rate átlagban 17 százalékkal növekszik, ami mindenképpen meggyőző érv a használatuk mellett.

Forrás: wersm.com