Facebook, mint idegenvezető

A Facebook mobil alkalmazásán belül új funkció startolt néhány napja. A City Guides az ismerőseink utazásai alapján javasol nekünk úti célokat, látnivalókat.

A City Guides funkció egyelőre csak a Facebook mobil verziójában érhető el, a képernyő jobb alsó sarkában található szendvicsmenüből.
Belépve az aloldal kilistázza a barátaink körében legnépszerűbb városokat, jelölve, hogy mely ismerősünk járt már az adott helyen.

A város oldalára kattintva amellett, hogy az aktuális időjárást és pontos időt láthatjuk, a Facebook azt is megmutatja, hogy a barátaink milyen helyszínekre csekkoltak be, és azt is, hogy a helyi lakosoknak mik a kedvenc kávézói, éttermei, valamint mik a legnépszerűbb látványosságok a városban.

Szolgáltatóként érdemes ezentúl aktivitásokkal motiválni a vendégeket, hogy értékeljék az éttermünket, az értékelésekre pedig mindig reagáljunk, akkor is, ha nem feltétlenül hízelgőek. Az interakciók és a pozitív értékelések növekedésével így egyre nagyobb esélyünk lesz felkerülni az ajánlott helyek listájára.

Forrás: www.socialmediatoday.com