5 érv a vertikális videók mellett

Itt az ideje, hogy 90 fokkal elfordítsd a videóidat. Ha eddig még nem tetted meg, elmondjuk, miért!

Sokáig alapszabály volt, hogy ha a közösségi médiába szántunk egy videót, akkor annak fekvő formátumúnak kellett lennie, mobilos felvétel esetén pedig ajánlott volt vízszintesen tartani a készülékünket kamerázáskor. Az idők változnak, és ez már nincs így!

5 nyomós érvünk is van rá, miért érdemes a korábban nevetségesnek ható vertikális, azaz álló videóképre áttérni.

1.  Az emberek általában függőlegesen tartják a mobilkészülékeiket

Nem nagy meglepetés, ám annál fontosabb tény, hogy a felhasználók nagyrészt függőlegesen tartják a mobil eszközeiket. Egy kutatás szerint mobilhasználat közben mindössze 6%-ot tesz ki az az idő, mikor vízszintesen tartjuk az okostelefonunkat. 94%-ban egy kézzel, és függőlegesen tartjuk a mobilunkat.

2. A felhasználók leginkább mobilon követik a social mediát

A felhasználók nagy része mobilkészüléken lép be a Facebookra, Instagramra és egyéb közösségi oldalakra. Évről évre növekszik a szám, 2016-ban a social media használat 80%-a mobil eszközről származott, 61%-a pedig kifejezetten telefonkészülékről. Az előrejelzések szerint 2018-ra akkora szakadék lesz a mobil és desktop felhasználás között, hogy az internetező felhasználók 3 órát és 20 percet töltenek a mobilkészülék, míg mindössze 40 percet az asztali számítógép előtt.

3. A közösségi oldalak támogatják a vertikális videókat

2017-ben a következő újításokat tapasztalhattuk a közösségi oldalakon:

  • A Facebookon, Instagramon, Snapchaten és Twitteren egyaránt fekete keretezés nélkül jelennek meg a vertikális videók
  • A YouTube android alkalmazásában a fekete keretezés eltűnik, ha a videót teljes képernyős nézetben indítjuk el, és a készülékünket fggőlegesen tartjuk

4. A vertikális videohirdetések jobban teljesítenek

A tapasztalatok szerint a vertikális videók jobban megragadják a felhasználók figyelmét. Egy 2015-ös beszámoló szerint a Snapchat felhasználók körében a full screen vertikális videó hirdetések 9-szer jobban teljesítettek, mint a horizontális videók. A Snapchaten túl is azt mutatják az iparági statisztikák, hogy kétszer olyan jól teljesítenek az álló formátumú videó hirdetések, mint a vízszintesen komponáltak.

5. A felhasználók lusták

Halkan jegyezzük csak meg, de igaz, ami igaz: mindannyian a kényelmes megoldások hívei vagyunk. Nincsenek ezzel másként a felhasználók sem. Mikor egyik oldalról a másikra navigálnak, és különböző tartalmak között böngésznek, nem veszik a fáradtságot, hogy forgassák a telefonjukat.

Forrás: www.socialmediatoday.com