Hamarosan csoportot generálhatunk a Facebook rajongókból

A pletykák szerint a Facebook  hamarosan lehetővé teszi azt, hogy Facebook-oldalunk rajongóiból egy közösséget, vagyis Facebook-csoportot generáljunk, illetve márkaként csatlakozzunk már meglévő csoportokhoz.

A Facebook csoportok hatalmas erővel bírnak, havonta egymilliárdnál is több aktív felhasználó cserél tapasztalatot a csoportokban. Márkaként eddig nem lehetett közel férkőzni ezekhez a beszélgetésekhez, illetve létrehozhttunk egy személyes profilt a márkánk neve alatt, ez azonban nem szabályos. Most viszont úgy tűnik, hamarosan megnyílik a lehetőség, hogy egy Facebook oldal saját csoportot alkosson rajongóiból, így hatékonyabbá téve a közösségi kommunikációját.

Erről árulkodik az alábbi, kiszivárgott kép is.

A frissítés hatalmas lehetőséget nyithat meg a márkák számára. Lehetséges lesz Facebook-oldalként posztolni a csoportban vagy oldalként kommentelni az oda feltöltött tartalmakra. Így a privát üzeneteken túl egy új, publikus felület jöhet létre, ahol személyesen lehet kapcsolatot építeni a felhasználókkal, vásárlókkal.

A kérdés már csak az, hogy a felhasználóknak hogy tetszik majd az újítás, és mennyire érzik a privát szférájukat sértőnek, ha majd egy csoporton belül is reklámüzenetekkel találkoznak.

Forrás: www.socialmediatoday.com