Jótékonykodj a Facebookon!

A Facebook bejelentette, hogy hamarosan a felhasználók gyűjtést indíthatnak a felületen, ismerőseik pedig a közösségi oldalon keresztül támogathatják a jótékonysági projekteket.

Meglepő újdonságot jelentett be a Facebook a napokban. Hamarosan a felhasználók, illetve a nagyobb, verifikált oldalak is pénzgyűjtést kezdeményezhetnek a közösségi oldalon, egy-egy jó ügy érdekében.

Először is nézzük meg, hogyan működik majd az adománygyűjtés a személyes profilok esetében!

“A személyes adománygyűjtés lehetővé teszi, hogy a felhasználók pénzt gyűjtsenek saját maguk, egy barát, vagy éppen egy kisállat számára” – nyilatkozta a Facebook munkatársa.

Ahogy a fenti videóban is látható, a folyamat meglehetősen egyszerű lesz. A felhasználó létrehoz egy adománygyűjtő oldalt, ahol az ismerősei pénzzel támogathatják az ügyét – természetesen a biztonságos fizetésről a Facebook gondoskodik. Ha valaki adakozott, lehetősége van megosztani a kampányt saját ismerőseivel.

Az új funkció a következő hetekben debütál Amerikában, és egyelőre az alábbi kategóriákban lehet majd kampányt indítani:

  • Tanulmányok
  • Orvosi kezelés
  • Háziállat orvosi kezelése
  • Krízis (pl. természeti katasztrófa okozta kár enyhítése)
  • Személyes vészhelyzet (pl. lakástűz vagy autóbaleset)
  • Temetés

A Facebook csapata minden indított adománygyűjtő kampányt 24 órán belül átnéz, és egy körülbelül 7%-os kezelési költséget is felszámolnak majd, ami fedezi a biztonságos fizetési rendszert, a kampányok felügyeletét, és az esetleges visszaélések kiszűrését.

A bejelentés másik fele szintén érdekes információkat tartalmaz, ami viszont az oldalak számára tartogat meglepetést.

“A hitelesített Facebook oldalak mostantól egy Adományozás gombot adhatnak az élő videóikhoz, ami lehetőséget nyújt a hírességeknek, közszereplőknek, márkáknak és szervezeteknek, hogy erősítsék nonprofit tevékenységüket.”

Forrás: www.socialmediatoday.com