Megérkeztek a reakciógombok a Facebook komment szekciójába is

A posztok, majd az üzenetek után mostantól a bejegyzések alatti hozzászólásokkal kapcsolatban is kifejthetjük véleményünket a jólismert reakciógombok segítségével.

Mostantól a barátaink, vagy akár ismeretlenek hozzászólását is véleményezhetjük a lájkoláson kívül a már ismert “Love”, “Haha”, “Wow”, “Sad” és “Angry” emotikonokkal. Ha esetleg nálad még nem látszik az új funkció, semmi ok az aggogodalomra, szokás szerint fokozatosan kerül bevezetésre az újítás, így néhány napig eltarthat, míg mindenkihez megérkezik.

A funkció működése teljesen megegyezik azzal, ahogyan a posztokra is reagálnak a felhasználók: a Like gomb felett tartva az egeret (mobil eszköz esetében a Like gombot nyomvatartva) megjelennek a reakciógombok, így ki tudjuk választani a nekünk megfelelő emotikont.

Márkaoldalak számára az újítás abból a szempontból lehet érdekes, hogy ha a felhasználók elkezdenek egymás hozzászólásaira reakciógombokkal reflektálni,  akkor a bejegyzéseken magasabb lehet az engagement, és akár az organikus elérés is.

Forrás: www.wired.co.uk