Összefoglaló az elmúlt időszak Instagram újításairól

Annyi új funkciót jelentettek be az elmúlt időben az Instagram háza táján, hogy úgy döntöttünk ideje egy összefoglalót írnunk ezekből.

Tegnapi újdonság a Direct üzenetekben:

Ezentúl támogatják a fekvő/álló képek küldését a mobilod galériájából, többé már nem kell megvágnod ezeket. Másrészt mostantól linkeket is küldhetsz privát üzenetben, és az előnézet is rendelkezésre áll.

Lokáció és Hashtag alapú keresés az Instagram Storiesban

Az Explore szekcióban egy új fix Storyval bővült a felső sáv, ez lokáció alapon a környékeden készült Storykat mutatja be összefűzve, természetesen abban az esetben, ha az adott Story publikus és ellátták helyszíncímkével.

     

Másrészt  hashtagre való kereséskor egy ezt tartalmazó összefűzött Storyt is találni fogsz. Így történeteid egyre több emberhez juthatnak el. Ha nem szeretnéd, hogy megjelenjen a gyűjtésben, akkor nyisd meg a megtekintések listáját, és X-eld ki.

Extra tippek kezdő Story-olvasóknak: 

  • jobbra-balra swipeolással lapozhatsz az egyes felhasználók storyjai közt
  • Adott Storyban ha a kép jobb vagy bal szélére koppintasz, azzal az adott Story-ban lapozhatsz
  • Ha pedig rajta tartod az ujjad a képernyőn, azzal kimerevítheted a képet, és nem fog tovább haladni, amíg el nem engeded

Virtuális valóság effektek

A koalamacitól a jégkirálynőig – a kezdőcsomagban 8 féle filtert találtok. Először is kamera nézetben kattintsatok a kis arc ikonra a kép jobb alsó sarkában, hogy előhívjátok a lehetőségeket, majd válasszatok az opciókból.

Mind a normál, mind a frontkamera módban működnek, a lényeg, hogy találjon arcot a képkivágásban. 🙂 Természetesen Boomeranggal is működnek, úgyhogy még azzal is feldobhatod a végeredményt.

Új rögzítési módok

A Live, Normal és Boomerang mellé bekerült a Rewind (visszatekerés) mód is.

A Rewind felvételben a végeredmény egy visszafele lejátszott videó lesz, itt lehet trükközni a fizika törvényeivel, hiszen a leejtett tárgyak felfelé repülnek, a víz visszafele folyik a szökőkútban, vagy épp visszareptetheted magad a medencéből a partra.

Posztok archiválása

Magánéletben hasznos, ha az exekkel közös fotóknak már nincs helye az Instagram oldaladon, de kitörölni nincs szíved. Céges fiókok esetében pedig hasznos lehet olyan poszt esetében, mely egy már lejárt promóciót kommunikál, vagy akkor ha egy időre el akarunk rejteni egy tartalmat, de később még visszaállítanánk.

A funkciót a kép jobb felső sarkában levő három pöttyre kattintva érjük el – az archivált képeket pedig profilod jobb felső sarkában az óra ikonra kattintva éred el.

Forrás: instagram blog