Facebook Live Chat és dupla Live video

A közösségi televíziózás gondolatmenetén érkezett az egyik Facebook Live újítás, mégpedig az élő chat lehetősége a barátaiddal. A másik pedig a kettős élő közvetítés, ami új megoldásokat hozhat a márkák életébe. De hogyan is működnek ezek?

Annyi már kiderült az eddigi statisztikákból, hogy az élő videókra tízszer több komment érkezik, mint a sima videókra. Ennek többnyire az az oka, hogy a rajongók azonnali visszajelzést kaphatnak a videóban szereplőktől, ezért sokkal magasabb az interakció. Másrészt itt is igaz az, hogy a többség szívesen beleolvasgat a többiek hozzászólásaiba. A Facebook azt is felismerte, hogy leginkább saját barátainkkal szeretjük megvitatni a véleményünket, ezért mostantól ha egy élő videó alatt egy ismerősöd kommentel, akkor megjelenik a privát chat opció, amivel az élő közvetítés alatt már nem a tömeg hozzászólásait olvashatod, hanem elkezdhettek egymással chatelni.

Bármikor vissza lehet térni a publikus kommentekhez, illetve a közvetítés végeztével folytathatjátok a beszélgetést a Messengerben is. Egyelőre még csak néhány országban elérhető, de a nyár folyamán kiterjesztik szélesebb körben is.

A másik újdonság a közös élő közvetítés. Ezt az opciót ismert személyiségeknek tették elérhetővé teszt jelleggel, de mostantól minden profil és oldal számára elérhető iOS platformon. A “Live With” névre hallgató funkció segítségével akkor is tudtok páros élő közvetítést tartani, ha nem egy helyszínen vagytok. Beszélgetőpartneredet az élő videód nézői vagy hozzászólói közül választhatod ki, ezek után neki lehetősége van elfogadni, vagy elutasítani a felkérést. Csak olyat tudsz meghívni, aki teljes képernyős módban nézi az élő videódat a Facebook iOS vagy Android applikációjában.


Álló módban pip nézetben helyezi egymásra a két kameraképet, fekvő nézetben pedig egymás mellett egyforma méretben. A meghívott fotója melletti X-re kattintva eltávolíthatod az élő közvetítésből.

Márkák és influencerek számára lehet különösen érdekes ez a lehetőség, hiszen most már nem kell dönteni aközött, hogy egyszerre egy helyen kell lennetek a közvetítés idejére, vagy át kell adnod a közvetítés jogát az influencernek. Ezzel a funkcióval a Facebook tovább haladhat a TV-közvetítések irányába, hiszen a Facebook oldalaknak  lehetőségük van akár felváltva élőben több különböző helyszínről közvetítőket bekapcsolni egy közös Live Videoba.

Forrás: Facebook Newsroom