Facebook oldalak a Business Manageren innen és túl

Amennyiben több Facebook oldalt is kezeltek, és használtok Business Managert is, akkor jó eséllyel belefuthattatok már ebbe az anomáliába.

Amikor bevezették a hírfolyam jobb oldalán a Facebook oldal adminok számára elérhető információs blokkot, akkor nagy örömmel vettük használatba, de értetlenül álltunk azelőtt, hogy egyes oldalainkat látjuk a kiválasztható opciók közt, de a többit nem.

Futottunk bele olyan problémába is, hogy hiába állítottuk be gondosan, hogy kapjunk értesítőt az általunk adminisztrált oldalakon a kommentekről, látszólag mégsem történt semmi. Később kiderült, hogy az értesítők a Business manageren belül érkeztek, ömlesztve a többi oldal értesítéseivel.

A legfurcsább mégis az volt, hogy bár minden általunk adminisztrált oldalt felvettünk a Business Managerbe, voltak olyan oldalak, amiknek egyáltalán nem láttuk az adminisztrációs felületét a Facebookon belül, csak a BM-ben. Viszont néhánynak gond nélkül elértük a statisztikáit a Facebookon és a BM-ben is.

Összehasonlítottuk a beállításokat, de látszólag semmilyen különbséget sem találtunk. Végül a Facebook ügyfélszolgálat segítségével sikerült fényt deríteni rá, hogy mégis mi okozza a fentieket.

A megoldás fájóan egyszerű volt: ha az adott Facebook oldalnak “Request Access” azaz hozzáférés kérelmezésével lettünk adminjai, akkor el tudjuk érni Business Manageren kívül is, azonban ha “Claim access” kiválasztásával, vagy konkrétan a Business Managerünk a tulajdonosa az oldalnak, akkor csak a BM-en keresztül érhető el az adminfelület.

Tehát ha van olyan Facebook oldalatok, amit szeretnétek a Business manageren kívül is elérni, akkor érdemes eltávolítani a BM-ből, majd request accessel újra visszatenni. (Persze csak úgy, hogy van másik admin is az oldalon, aki vissza tud tenni titeket, ha valahogyan kicsuknátok magatokat közben! 🙂 )