Az igazolt Facebook oldalak mostantól a közvetítés közben is hirdethetik Facebook Live videóikat

Június 8-ától kezdve a kék pecsétes oldalak hirdethetik Facebook live videóikat a közvetítés alatt is, korábban ezeket csak utána lehetett hirdetni. A legtöbb márka nagyobb eseményekről indít élő videókat, exkluzív színfalak mögötti tartalmakkal, termékismertetőkkel és how-to bemutatókkal. Mostantól a verifikált oldalak több embert elérhetnek a live videók hirdetésével, még aközben, ahogy az esemény zajlik. Kíváncsi vagy a részletekre?

Kérdések és válaszok

Q:  Milyen gyorsan jelenik meg a hirdetés a célközönségnek az élő videó elindítása után?

A: Percekkel később el kell indulnia, de maximum 15 perccel később. A hirdetések mennyisége és az elérés növekedése több szemponton is múlik, többek közt a delivery type beállításán (accelerated azaz gyorsított vagy standard), a célközönségen és a kampánybudgeten. Általánosan elmondható, hogy a hosszabb közvetítések hirdetései több emberhez eljuthatnak, ezért legalább 30 perces videókkal érdemes kalkulálni ahhoz, hogy a hirdetés hatékony legyen.

Q: Milyen hirdetési célok érhetőek el közvetítés közben?  

 A: Video Views, Brand Awareness és Post Engagement cél választható jelenleg ehhez.

Q: Be lehet időzíteni előre egy élő videó hirdetését?

 A: Jelenleg még nem. Érdemes viszont elő készíteni a kampányt és a hirdetéssorozatot, de az élő közvetítést utána tudod kiválasztani és feladni a hirdetést, mikor már elkezdődött.

Q: Hogy működik majd a riportálás? Meg lehet külön nézni az eredményeket az élő videó és a későbbi megtekintések esetében külön-külön?

A: Nincsenek ehhez kapcsolódóan új mérőszámok, ezért nem lehet külön bontani ( csak ha az élő közvetítés zárása előtt kimásolod az addigi eredményeket – a szerk)

Q: Milyen elérés növekedésre számíthatok ha a közvetítés alatt már hirdetem az élő videót?

A: Ez attól is függ, hogy a kampányt gyorsított vagy standard teljesítéssel indítottad, milyen a célközönség, a budget, a licit és a felhasználói visszajelzések. Érdemes élőben, majd később is futtatni hirdetést a videókra, hogy biztosra menjetek.

Forrás: Facebook for CEE

Már csak az a fő kérdés, hogyan lehet kék pecsétet szerezni az oldaladnak? Nos jelenleg ez még mindig nem egy széles körben elérhető funkció, ha van Facebookos kapcsolattartód, ott meg lehet próbálni a kérelmezést., de bízunk benne, hogy hamarosan kiterjesztik ezt az opciót a többi márkaoldalra is.