Dobd fel a video chatet a Messengerrel

Hol vannak már azok az idők, amikor MSN-en megráztuk a másik chat ablakát, vagy gigantikus matricát küldtünk, esetleg “nyakon csaptad egy nagy büdös ponttyal”. A Facebook Messenger most már legalább ennyire izgalmasan közelíti meg a videó chat izgalmasabbá tételét. De mivel is pontosan?

Van itt minden, a filterektől kezdve a Snapchat-koppintás animációkig. A videó után részletezzük is.

Reakciók

Válassz az öt Messenger emoji közül, hogy kifejezhesd az alapérzelmek (szeretet, nevetés, meglepődés, szomorúság, düh) egyikét. Ezek az animációk megjelennek a képernyőn, majd eltűnnek az élő videó chat során. Hogy még interaktívabb legyen, ezek az animációk eltérőek lehetnek attól függően, hogy épp hogyan látszódik az arcod a képernyőn.

Filterek

Igazi újdonságnak számít, hogy már nemcsak az Instagram fotóidat dobhatod fel színszűrőkkel, hanem a videó chatelést is, a finom megvilágításbeli változtatásoktól egészen a vadabb színcserékig. Lehetsz fekete-fehér, vagy piros-sárga is, ha úgy tartja kedved. Ezeket nyugodtan tesztelheted, mielőtt élesíted a videódon.

Stickerek és effektek

A maszkok már egy ideje elérhetőek a Messengerben, de most újabbakat is fel fogsz fedezni. Vannak olyanok is, melyeknek nem is látod elsőre minden elemét, mert az arcod mimikájára épülnek. (például próbáld fel a nyuszimaszkot és nyisd ki a szád) 😀 Vannak olyan animált effektek is, mint hulló szívecskék, vagy fénylő csillagok. Nézd meg mi történik ezekkel, ha integetsz a kamera előtt! 🙂 A reakciókkal ellentétben a maszkok és az effektek addig maradnak a képernyődön, amíg ki nem kapcsolod őket.

Screenshot egyszerűbben

Bár a videó chat az adott pillanatnak szól, mégis gyakran előfordulhat, hogy képernyőképet szeretnél készíteni (főleg a fenti jópofaságok használata közben). Mostantól ezt is könnyebben megteheted, elég chat közben a kamera ikonra kattintanod, és már menti is le a telefonodra.

Kíváncsian várjuk, hogy a fenti újítások mikor fognak betörni a Facebook Live közvetítés funkciói közé is…