Házhozszállítás a hűtőig

A Wallmart feltölti a hűtődet – akkor is, ha épp nem vagy otthon.

Az áruházlánc új szolgáltatást tesztel egy “okos zár” startuppal karöltve, melyben a szállítók egy ideiglenes kód segítségével egészen a hűtődig szállíthatják a megrendelt árut. Azt már a bejelentésben is kifejtették, hogy ez a szolgáltatás nem mindenkinek való, és természetesen nem is egyhamar fog élesben elindulni, mindenesetre kíváncsiak a tesztben résztvevő vásárlóik véleményére.

Korábban már írtunk az intelligens vásárlási emlékeztetőről, azonban a Wallmart eggyel tovább lépett – konkrétan a küszöbünkön át. A szállítmányozást a startup által biztosított biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik, és a vásárlóknak is lehetőségük van élőben nyomon követni az eseményeket egy appon keresztül. A kiszállító csak akkor mehet be az ideiglenes kódjával, ha meggyőződött arról, hogy senki sincs otthon. Ezt egy speciális csengővel oldják meg, mely az okostelefonra küld értesítést. A teszt jelenleg csak a startup meglévő felhasználói közt zajlik a Szilikonvölgyben.

A Wallmart igencsak vérre menő harcot folytat az Amazonnal, ezért sorra tesztelik a különböző újításokat. Ilyen volt az a szolgáltatás melyben dolgozóik hazafele menet szállítottak ki egyes online rendeléseket, vagy a parkolóban felállított óriási automaták, sőt már drive-thru megoldáson is gondolkoztak.

Bár óriási potenciál rejlik ebben az üzletágban, az online bevásárlás még mindig csak 1%-át fedi le a piacnak, és a kutatások alapján még az amerikaiaknak sincs nagy bizodalma ehhez. Így az az opció, hogy valaki pakolásszon a hűtőjükben, még várhatóan odébb van. Arról nem is beszélve, hogy mennyire engednénk be olyan biztonsági kamerákat az otthonunkba, amikre más is ráláthat rajtunk kívül.

Forrás: Mashable