Szavazás az instastory-ban

Megjelent a szavazómatrica az Instagram Storykban, melynek segítségével begyűjtheted barátaid és követőid véleményét.

Akár a holnapi outfitedet tervezed, vagy azt nem tudod eldönteni, mi legyen vacsorára, most könnyen készíthetsz egy instastory-t egy két opciós szavazással. Lőj egy képet vagy videót, aztán válaszd a “poll” matricát, majd helyezd el a képeden és írd be a választható lehetőségeket. Persze magát a kérdést sem árt ráírni. 🙂

Miután megosztottad, a többiek azonnal elkezdhetnek szavazni, és érkeznek is be az eredmények. Amint valaki szavazott, látni fogja a szavazás állását is az adott pillanatban. Ha később visszatérnek a sztoridra, akkor is a legfrissebb eredményeket fogják látni.

 

Hogy te is lásd a szavazatokat, húzz felfelé a statisztikákhoz, és név szerint fogod látni, hogy ki mire szavazott, de felül még egy összesítést is találsz. Így aztán nemcsak a tömeg véleményére hagyatkozhatsz, hanem kikeresheted azoknak a válaszát, akikben a legjobban bízol. Ahogy a storyd is, a szavazatok eredménye is eltűnik 24 óra leforgása után.

 

Még két apró eszközzel teheted még kreatívabbá az eredményt, színpipettával vehetsz mintát a képről a szöveg és az ecsetek színéhez, illetve az objektumok forgatásához is új eszköz áll rendelkezésedre.

 

Ha pedig Apple telefonod van, akkor ezek forgatásakor kék vonalak fognak segíteni a pozicionálásban.

 

Forrás: Instagram blog