YouTube kölyköknek

A YouTube gyerekeknek szóló különkiadása új funkciókkal bővült, és még több országban elérhető! Egyedi profilok, új szülői kontrollbeállítások és látványosabb design várja a kölyköket.

A Youtube aktív felhasználói közt különböző életkorú csemetéket találhatunk, ezért a Youtube Kids arculatát most már ehhez igazítják. Ehhez első lépésként egyedi profilt lehet létrehozni minden gyerek számára, melyekkel természetesen az eszközök közt is szabadon lehet váltani.

A regisztráció során megadott születési dátum alapján a Youtube Kids felület is igazodik felhasználójához: a kisebbek kevesebb, az idősebbek több szöveggel találkozhatnak a kezdőképernyőn.

A szülők számára is részletesebb információt nyújtanak a regisztráció során, hogy jobban megismerhessék a lehetőségeket.

Ráadásul a tesóknak sem kell aggódniuk, hiszen saját jelszót állíthatnak be (amit természetesen a szülők bármikor felülírhatnak).

Természetesen egy rendszer sem lehet bombabiztos, így ha esetleg nem gyereknek való tartalmat találunk, akkor azt jelenthetjük azonnal, hogy minél hamarabb eltávolításra kerüljön.

A Youtube Kids jelenleg 37 országban elérhető, 11 milliónál is több hetente visszatérő felhasználóval. Sajnos Magyarországon még nem elérhető, így addig is marad a fokozott szülői felügyelet.

Forrás: Youtube blog