Facebook Stories csoportoknak és eseményeknek

Kicsit hasonlóan az Instagram hashtagekre felfűzött story-csokrokhoz hamarosan a Facebookon is találhatunk majd Story gyűjteményeket eseményekhez vagy csoportokhoz kapcsolódóan.

Ehhez első körben megválnak a Facebook Direct képküldőjétől, hiszen ezt gyakorlatilag nem használta senki.

Jelenleg:

Nemsokára:

Ez jópofa funkció lehet bármely rendezvény, esküvő vagy buli kapcsán, hiszen csak azok látják, és azok tudnak hozzáadni, akik számára releváns.

Izgalmas újítás ez, hiszen így egy adott eseményt rengeteg szemszögből megörökítve nézhetünk meg. Ezek az adott események és csoportok oldalain, és a főoldalon is megjelennek majd.

A Facebook Stories egyébként a standard üzenőfali posztoknak megfelelően fognak működni, azaz az adminok befolyásolhatják, hogy át kell-e esniük moderáción, vagy bárki posztja azonnal kikerülhet, de törölhetnek is utólag belőle. A sztorizás serkentésére pedig egy nyitott buborék jelenik meg a hírfolyam tetején, amikor épp folyamatban van egy olyan esemény, amire visszajeleztél.

A fentieken túl végleg összevonják teljesen a Facebook és Messenger Storiest, azaz bármelyik appban posztolod, az mindkettőben megjelenik, és a megtekintéseket is szinkronizálják, tehát amit megnéztél az egyikben, azt a másik app már megtekintettnek fogja jelezni. Egyedül kamera funkciókban marad eltérés, a Facebookos változat a virtuális valóságra és effektekre fókuszál, míg a chat appban a captionök és a formázott szövegek dominálnak.

Végül a megosztásról is pár szó: Storyk esetében is beállíthatjuk, hogy publikusnak szánjuk, barátoknak, barátok barátainak is, vagy csak megadott személyek számára legyen elérhető.

Forrás:

Techcrunch