Hashtag követés, Story archiválás, Sound Collection és AR fejlesztések

Avagy Facebook és Instagram újdonságok az elmúlt időszakból. Olvass tovább!

Mi is rendesen elhavazódtunk a jövő évi stratégiák, tenderprezik, és hasonlók gyártásában, így elmaradtunk a cikkírással, de ezt most pótoljuk, és egyben megmutatjuk az elmúlt két hét legfontosabb újdonságait.

Instagram Hashtag követés:

Végre nem csak egyes személyeket, vagy márkákat követhetünk, hanem a kedvenc témánkat is. Tehát pl ha csak cicás tartalmakra vágyunk, akkor elég bekövetni a #cat és #kitten tageket, és máris özönleni fog a macskás kontent a telefonunkra.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyes hashtagelt posztot látni fogunk, hanem az Instagram algoritmusa igyekszik kiválasztani számunkra a legjobbakat. Mindenesetre még hangsúlyosabbá válik innentől kezdve az ügyes és átgondolt hashtag használat.

Instagram Stories archiválás és kiemelés

Az eddig nyomtalanul eltűnő Storykat végre részben maradandóvá tehetjük a lementésen túl is – egyrészt a 24 óra leteltével automatikusan archiválódnak és a profil tulajdonosok számára tovább is elérhetőek maradnak.

Másrészt ki lehet ezeket tűzni a profilra a bélyegképek fölé egy új sávba.

Facebook Sound Collection

A Youtube-on már régebb óta elérhető volt az a funkció, hogy ha egy videóhoz nem volt megfelelő aláfestő zenénk, vagy éppenséggel jogvédett volt, akkor cserélhettük egy másikra a zenei tárból. Nyilván ezek közt nem találunk nagy slágereket, inkább stockzene jellege van. Mostantól ugyanez elérhető a Facebookon is, ez a Sound Collection. Az aláfestő zenéken kívül hangeffekteket is találunk, kereshetünk műfaj, hangulat, hossz és énekes jellege szerint:

A Facebook Augmented Reality kitárta kapuit

Nyolc hónappal az Augmented Reality Camera Effects platform bevezetése után most megnyitották a felületet minden fejlesztő előtt, hogy különleges virtuális effekteket készíthessenek a Facebook kamerájához.

Az AR Studio segítségével például “könnyedén” animációkat és interakciókat köthetünk ahhoz, ha a kamerában látható személy felhúzza a szemöldökét.

Melyik újdonság tetszik nektek legjobban?