Több lányt a tech világba!

2015-ben az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) közösen szervezték meg a KreatON-t, a civil szervezeteket segítő pro bono maratont. Ennek keretében született meg a Kódbirodalom kampány ötlete, amely nemrégiben indult. Az ötlet megvalósításban pro bono segíti a Skool csapatát a TEN Media, a REON Digital és a LocalTime Budapest PR ügynökség – így a kezdeményezés nem csak a tech cégek oldaláról támogatott, hanem a maga nemében egyedülálló összefogás van mögötte.

A túl kevés női mentor és szakmai példakép a legnagyobb akadálya annak, hogy több nő válasszon technológiai karriert egy tavalyi kutatás szerint. Ezen szeretne változtatni a Skool Kódbirodalom nevű kezdeményezése, melyben a hazai technológiai világ négy meghatározó arca, Biró Júlia (ex-Prezi, Contentful), Kárász Erika (NNG) és Arnhoffer Edit (Graphisoft), valamint Amrita Gangotra (Vodafone Magyarország) is részt vesz. Az elismert szakemberek saját életpéldájukon keresztül a technológia sokszínűségére és a benne rejlő, lányok számára is nyitott karrier-lehetőségekre hívják fel a figyelmet.

Hosszú volt az út innentől:

Idáig:

Skool sajtótájékoztatón #szerelemprojekt #atechvilagnemcsakafiuke Hamarosan megnyílik a #Kódbirodalom! Jövünk majd a részletekkel!

REON DIGITAL (@reondigital) által megosztott bejegyzés,

De most már bárki mehet a Kódbirodalomba!

Kattints a részletekért!